НОВИНИ

Швейцарсдката полиция е обискирала джамия във Винтертур (кантон Цюрих) и три жилища на нейни посетители в рамките на разследване срещу имама и.

При проверката са били задържани 8 лица, включително имамът – етиопец – на джамията „Ан Нур“, а според последващите съобщения той и още трима са били арестувани.

Според съобщения в местните медии, се подозира, че джамията има връзки с радикални ислямисти и грпа млади мъже, които често са я посещавали наскоро са заминали в чужбина, за да се присъединят км „Ислямска Държава“ (ИД) в Сирия и Ирак.

Според съобщение на прокуратурата на кантона е започнато дело за „провокиране на престъпление и насилие“, а четирите задържани лица в момента се разпитват. Официалният представител на прокуратурата е потвърдила информациите, че на 21 октомври имамът-етиопец е призовал да се убиват мюсюлмани, които не участват в общите молитви, а също така е „вдъхновявал вярващите да изобличават тези, които не присъстват на молитвите“.

Корин Бовар е коментирала, че към момента „няма връзка“ към която и да е международна екстремистка група (във връзка с информациите в местните медии).

При проверката в джамията са намерени и четири други лица, за които се предполага, че са нарушили швейцарските имиграционни закони. В отделно съобщение, полицията на Цюрих информира, че четиримата са на възраст между 23 г. и 35 г. и са от Алжир и Тунис, те са задържани. За тях, Бовар е коментирала, че не се смята, те да са били свързани с имама и другите трима, чиято националност и до сега не е съобщена.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас