НОВИНИ

Брокирани улици, насилие, вълна бунтове и недоволство организирани от т. нар. мигранти“ на италианския остров Сардиния.

В сряда в Наркао е експлоадирал поредният протест от представяните на европейските граждани като „сирийски бежанци“ (на снимката са недоволните в Сардиния).
Група африканци настанени в бившия хотел „Росас“ – който е трансформиран в център за настаняване – стартираха демонстраци и обвиняват италианското правителство, че не изпълнява задълженията си към тях.
В рамките на две седмици това е вторият протест на африканците „сирийски бежанци“. На 20 октомври имаше протест срещу забавянето на „джобните им пари“, а в сряда сутрин, настанените на острова са блокирали път. Подобен протест за първи път е направен а 14 октомври 2015 г., когато около 40 „мигранти“ са били твърдо решили да напуснат острова, съобщава „Il Giornale“.
С това недоволството на „любителите на високата кухня“, „марковите дрехи“ и „високите технологии“ от Африка не приключва. Пртести има и на 8 януари т.г. – марш до имиграционния офис в Каляри; през април – след проверка на полицията за наркотици и дейности, свързани с дрога; и последният (преди сряда) на 25 юни – заради бавни процедури по документите.
„Официално“ блокадата на движението в сряда е била, заради „джобните пари“.
Според съобщение на „Unionesarda.it“, младите хора – почти всички от Бангладеш и няколко страни в екваториална Африка – са заявили пред властите, че искат изплащан на „дневните“*, ускоряване на процедурите по предоставяне на убежище, а също и зимни дрехи, които са по-подходящи за сезона.

*Думата, която използвана е за ДНЕВНА НАДНИЦА – настанените в хотела в Сардиния получават по 2.5 евро на ден, за да могат да се обаждат на семействата си, които са останали в родината им.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас