НОВИНИ

Службите за борба с тероризма в Германия са предотвратили поредна подготвяна атака на джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД) срещу летище в Берлин. Задържан е 27 годишен сирийски бежанец.

Сириецът е пристигнал в Германия през 2015 г. и е заподозрян, че е член на ИД и е подготвял терористична атака срещу едно от летищата в района на немската столица. Бил е задържан в апартамент в берлинския квартал Шьонеберг.

Предадоха завързан на полицията издирвания в Германия сириец – терорист

Атаката е предотвратена само седмици след като друг сириец – Джабер ал-Бакр беше арестуван в Лайпциг по същите подозрения и по-късно беше открит обесен в килията си. Днес, немският „Фокус магазин“, който е известен с източниците си сред немските специални служби съобщи, задържаният в Берлин е бил „втори ал-Бакр“, планирал да атакува едно от летищата в Берлин.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас