НОВИНИ

Австрийската полиция е арестувала сомалиец „мигрант“, след като той неоторизирано е проникнал в болница и се опитал сексуално да насили пациентка.

Предполагаемата сексуална атака е станала в психиатричния департамент на Университетска болница в Инсбрук, Австрия.
Според съобщение на полицията, нападателят е на 18 години, а жертвата му е на 28 години. За щастие, жената е успяла да натисне бутон за спешна помощ и отговорилият на сигнала медицински персонал е успял да го издърпа от нея.
Той е арестуван и остава при властите – в център за задържане на младежи в Инсбрук. В Австрия за пълнолетни се смятат лицата навършили 18 г.!
Случаят в Инсбрук идва успоредно с разследване на друго, подобно нападение. В Мьодлинг, южно от Виена, афганистанец на 19 г. е нападнал психолог, когато тя е била в сесия с друг пациент.
Според съобщенията, афганистанецът е заплашил, че ще пререже гърлото на лекарката, работеща в институт за хора със специални нужди и дори, че ще я обезглави. Когато полицията е пристигнала на мястото, (официално) 19 годишният "бягащ от насилието" е станал още по-агресивен.
Той се е опитал да се бие с полицаите, които са се искали да го вкарат в патрулката си и многократно си е удрял главата в задното стъкло, докато са го откарвали от мястото на нападението.
Афганистанецът многократно е правил проблеми в болницата, където е бил трансфериран и е бил отведен в център за задържане близо до Винер Нойщад.


Използвана е информация на „Експрес“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас