НОВИНИ

Австрия е изпратила военни на границата на Унгария със Сърбия, а министърът наотбраната предупреди, че споразумението между ЕС и Турция „показва пукнатини“.

Ханс Петер Доскозил заяви, че войниците – които са около 60 – няма да бъадт въоръжени и няма да участват в пресичане (прихващане) на хора, които са преминали унгарската ограда със Сърбия.
Авсрийските военни са базирани в Ходмезовасарели – близо до Сегед в югоизточна Унгария – първоначмално за 6 месеца и ще помагат в изграждането на пътища и контейнери.
„По мое мнение, пукнатините в това споразумение започват да се виждат“, коментира Доскозил споразумението между ЕС и Турция за общественото радио „Oe1“, цитиран от „Локал“. По думите му, поради тази причина страните от ЕС трябва да направят повече за защита на техните граници.
„Ние, имаме времеви прозорец в Европа, в който да се организираме“ преди споразумението да колабира, коментира още той.
„Още повече това е правилно и е крайно време …държавите членове на ЕС да признаят това и да се изправят пред предизвикателството, да се справят с проблема сами и да бъдат готови да действат самостоятелно“, допълва той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас