НОВИНИ

Министърът на външните работи на Германия, Франк-Валтер Щайнмайер заяви, че новото предложение от страна на Русия за едностранна пауза в боевете в Алепо е „далече от достатъчно“.

Според Щайнмайер, направеното предложение не стига нито за евакуиране на болните, нито за доставката на хуманитарни помощи в града.
Руският президент, Владимир Путин заповяда руските сили да отворят хуманитарни коридори към източно Алепо в петък, успоредно с двата пътя за титулуваните като „бойци“ и „възстанници“ за напускане на града.

Щайнмайер критикува краткостта на паузата след среща в Берлин с Риад Хиджаб, ръководител на Върховния комитет за преговорите на Сирийската опозиция.

Щанмайер е заявил също, че е важно да се осигури, че предстоящите промени в американската администрация няма да доведат във вакум, допълвайки че „ние сега спешно се нуждаем от нов импулс за разговори между Москва и Вашингтон, но също регионалните актьори“.
В четвъртък Путин предложи (поредната) нова едностранна пауза и призова „бунтовниците“ – повечето от които са под шапката на префасонираната „Джабхат ал-Нусра“ (т.е. Ал Кайда в Сирия) – да напуснат източните райони на града.

Никаква изненада, „бунтовниците“ отхвърлиха инициативата. Още по-малка изненада – Русия е виновна (според западните политици).

Може би, гн Щайнмайер и други като него очакват, Русия да "натисне" Асад и неговите военни да "продължат едностранното примирие" и да не стрелят, оставяйки настъпващите "бунтовници", номинално представлявани точно от г-н Хиджаб, да дойдат и да ги избият? Странни разбирания има за "хуманитарна пауза" г-н Щайнмайер, но лицемерието, дори и на на политиците, би трябвало да има някакви граници!

На видеото, което е заснето и разпространено от "бунтовниците" от "умерената" Свободна сирийска армия, те показват своя атака срещу "про-режима сили" в Алепо в четвъртък, 3 ноември (вчера) - точно по времето, когато е в действие все още обявеното от Русия и САА примирие...

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас