НОВИНИ

В Италия се заражда истинско организирано народно движение срещу мигрантите, наводняващи страната – създават се комитети, а в Рим започнаха да издигат барикади.

Противниците на масовата миграция в Италия са започнали да създават мрежа от комитети, които да се противопоставят на провежданата от властите политика. „Ние ще се борим за италианците“, заявяват организаторите и допълват, че са „готови да сринат цялата система на управление на търсещите убежище“. Издигнали националното знаме на Италия, протестиращите, събрали се пред бивша военна казарма в Абано Терме, която перфектът на Падова е възнамерявал да превърне в център за настаняване на мигранти, казват „не на бежанците“, пише „Ил Джорнал“. „Препоръчвам да сме единни. И колкото повече сме, толкова по-далече ще се чуе нашия глас“, заявява пред множеството Маурицио Тентори.

Създаденият „Комитет Абано казва НЕ“ всъщност е постигнал първата си цел – да спре превръщането на казармите в миграционен център. Това е станало още преди 5 седмици, но хората все още са постоянно на улицата и са все още обединени и изпълнени с решимост – да постигнат други цели. Първоначално са стояли, защото са се опасявали, че властите просто лъжат в обещанията си за казармите. Но сега вече всичко е различно.

Според в. Il Corriere Veneto, хората са повярвали в своите сили и вече водят борба не само да предотвратят пристигането на мигранти в Абано, но имат много по-голяма цел – да сринат цялата система за управление на търсещите убежище в Италия. Според Алесио Занон, президент на комитета „Проект за Абано Терме“, те нямат нищо против реалните бежанци, но са против налагането на присъствието на мигрантите без за това да е искано мнението на хората, което ги оставя без никакъв избор. Това разширява съпротивата - появилите се комитети „не на мигрантите“ са започнали да се обединяват в мрежа и обхващаща все повече градове в региона – от Абано до Монселиче, от Тревизо през Тревиняно до Ровиго… Подържат връзки и с организаторите на барикадите в Горо (Ферара) и протестите срещу национализирането на хотел във Фикароло.

Комитетите поддържат връзка помежду си и са готови да си окажат помощ – ако някъде възникне необходимост да бъде блокирано настаняването на мигрантите. „Ние ще направим един голям фронт във Венето“, заявява Тентори. Това е един истински съюз, като хората са готови да отидат на помощ, ако някъде се организира протест срещу мигрантите. Но в същото време, те твърдо заявяват, че професионални протестъри, политици – търсещи гласове, търсачи на известност и насилствени екстремисти „не са добре дошли“. И са забранили развяването на партийни знамена и изявленията на политици от трибуната. Такива вече са били и ще бъдат „изхвърляни“ от протестиращите.

Според изявлението на говорителят на комитета в Абано Алесандро Ранкати, „Ние действаме, когато хората ни призоват (като) единствен фар в защита на гражданите.

Успоредно с появата на мрежата от комитети и след успеха на издигането на барикади срещу настаняването на мигранти в Горо, барикади започнаха да се появяват и в по-големи градове на Италия, като Болоня и дори в столицата Рим. Съпротивата срещу „инвазията“ на мигрантите, включваща издигането на барикади постепенно се засилва и в районите на Милано и около Рим и в Емилия Романя.

За събота (5 ноември) в Рим Форца Нуова (Нова Сила) и комитетът „Рим за римляните“ са планирали истинска мобилизация на хора – „срещу мигрантите“, защото искат да покажат, че „в нашия дом командваме ние“. Те ще отидат в Маглияна, квартал, който е оставен сам на себе си и където мигрантите дестабилизират живота. „В събота, 5 ноември, ние ще бъдем на площада в Магилияна за да възстановим един краен квартал, който се бори с дивата миграция, приемните центрове (за приемане на мигранти – бел.ред.) и циганските катуни. Това е първата от серията мобилизации, с които ние ще продължим примера на Горо и Горина, за да напомним, че в нашия дом командваме ние. За доброто на Рим и за освобождаването на Магилияна“, казва Алесио Костантини, отговорник на Форца Нуова за Рим. „Тук няма да минат чужденци“, допълва той и призовава тези, които „искат да защитят италианския народ“ да издигат барикади срещу „онези, които защитават неконтролираната инвазия и правят услуга на големите лобита“.

Разбира се Магилияна съвсем не е изолиран случай. Очевидно, на италианците вече наистина е започнало „да им писва“ от миграционната политика на властите, а и от действията заливащите страната мигранти, много от които често се държат не като гости, а като завоеватели.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас