НОВИНИ

Белгийските власти в брюкселския район „Моленбик“ са затворили джамия, за която се предполага, че е била посещавана от терористи.

Според съобщение на „Groupe Sud Presse“ , джамията „Локман“ е била място за проповеди на ислямистки екстремизъм. Официалната причина за затварянето – съобщена от властите – обаче е нарушанаве на изискванията за градските сгради и в частност, реконструкцията на сфасадата на джамията, която е извършена без необходимите разрешителни.
Джамията е била посещавана от мароканския джихадист Айоуб Ел Казани, който откри огън по влака Амстердам-Париж през август и е свързан с лица заподозрени за атаките в Париж от миналата година. Сред посетителите на джамията е и бомбаджията Чакиб Акроух, който се самовзриви във френската столица.
След атаката на „Ислямска Държава“ (ИД) в Париж през ноември 2015 г., белгийските власти предприеха серия от анти-терористични операции, като вкл. по-късно нивото на терористична заплаха беше вдигнато до максималната степен (след задържането на редица лица, за които се подозира, че са свързани с атаките в Париж).
Смята се, че няколко от парижките атертатори са пътували до френската столица от Белгия, а един от ключовите заподозрени Салах Абделсалам е живял в Моленбик, както и доста от познатите „белгийски“ джихадисти намиращи се в Близкия Изток. Този факт спечели на района нерадостното определение – „Европейската джихадистка централа“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас