НОВИНИ

Министърът на външните работи на Германия е извикал посланика на Турция във Федералната република след като Анкара задържа почти дузина законодатели от про-кюрдската партия.

Германското МВнР е предупредилж турското правителство (в петък) да не използва борбата срещу тероризма като предтекст за „затваряне устата“ на опозицията.

„Борбата срещу тероризма не трябва да служи като оправдание за запушване устата на опозицията или за слагането им зад ршетките“, цитира АФП свои източник от германското МВнР.

Според съобщенията, немското външно ведомство е предупредило турският дипломатически представител, че действията на Анкара може да имат вредно отражение върху връзките на страната с ЕС.

В ранните часове на петъчния ден, тулрската полиция арестува Селяхатин Демирташ и Фиген Юксекдаа – двамата съпредседатели на (про-кюрдската) „Народно демократична партия“, на снимката – както и 9 депутати от същата партия.

Ходът на Анкара беше коментиран от редица европейски политици, вкл. държавни и правителствени ръководители като „обезпокоителен“ и „предизвикващ притеснение“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас