НОВИНИ

Министърът на външните работи на Великобритания, Борис Джонсън заяви, че лидерът на „Ислямска Държава“ (ИД) Абу Бакр ал-Багдади не е в иракския сград Мосул.

По думите на Джонсън, разузнавателните агенциR на (водената от САЩ) коалиция, работещи в Ирак са открили, че лидерът на джихадистите вече не е в Мосул, т.е. няк си, някога е напуснал града, офанзивата за връщането на контрола над който започна на 17 октомври.
Според информацията на разузнаването, с която Джонсън разполага Багдади е избягал от Мосул, но продължава да е ангажиран с битката за града чрез Интернет.
Фигурата на Багдади, заема почти толкова „централно място“ в случващото се в момента в Ирак, колкото и самият ход на офанзивата на иратските сили. Въпреки, че извън местните (и частично някои регионални медии) изявите му - и свързаните с него информации - не се отразяват (непрекъснато), те практически са минимум седмични.
Колкото до широко отразеният призив на Багдади за засилване на съпротивата в Мосул, Джонсън коментира, че е „жестоко иронично, тъй като някои от разузнавателните (информации) предполагат, че сам той напуснал мястото и сега използва интернет медиа, за да окуражава другите да участват в насилието“ (цитатът е от „Бас Нюз“).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас