НОВИНИ

Трима от хората на Шишани са осъдени на затвор в Германия

Германските граждани – Фадил Фудолф С., Мохамед А. и Мустафа П. – бяха осъдени на затвор зо 4.5 г. за това, че са пътували до Сирия, където са действали като част от ислямистки формирования.

Най-голямата присъда е за Фадил Рудолф С. на 26 г., който първи е отпътувал в Сирия, където се е присъединил към (сунитската) „Джунуд ал.Шам“, а по-късно – през 2013 г. – се е прехвърлил в „Ислямска Държава“ (ИД).
„След връщането му в Германия, той отново е предоставил себе си (своите услуги) като боец за ИД за няколко седмици през юли 2014 г.“, пише в изявление на съда в Дюселдорф, цитирано от АФП.
След това – в края на януари и лятото на 2015 г. – той „отново е търсел начини два пъти да отпътува в Сирия и да се присъедини към ИД“.
Другите двама – Мохамед А. на 24 г. и Мустафа П. на 26 г. – са осъдени на по 2 г. и 9 месеца за членство в „Джунд ал-Шам“ за няколко месеца през 2013 г.
Според изявлението на съда, „признанията на обвиняемите“ са имали „облекчаващ ефект върху техните присъди“.
Това, което „услужливо“ водещите медии пропускат да съобщят е че „Джунд ал-Шам“ („Войници на Левант“) е джихадистка група ръководена от чеченеца Мурад Маргошвшлш, по-познат като „Абу Мюслим ал-Шишани“ – една от „най-изтъкнатите“ и мужденародно познати фигури на ИД.
Смята се, че повечето членове на групата са чеченнци ливанци-сунити. Връзката с Германия са именно чеченците – смята се, че повечето от тях идват от „джихадистки гнезда“ в Берлин, Бон и Франкфурт и същ членове на германска група наречена „Миллату Ибрахим“ (Общността Абрахам), която се ръководи от „австрийският египтянин“ Мохамед Махмуд. След появата на ИД повечето от тези „германци“ напускат „Джунд ал.Шам“ и се присъединяват към тогава „Ислямска Държава в Ирак и Леванта“.
По неофициални информации, тяхната роля при преместването в ИД е изключително важна и първоначално те са действали като „командири“ (заради бойният опит, който са имали) и като „медиатори“ – за връзка с ислямистки елементи в Германия, вкл. турци, кавказци и джихадисти от други националности.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас