НОВИНИ

Нова проява за обогатяване на културата на италианците от страна на мигрантите беше „отбелязана“ в Сицилия.


Мигрантите в центъра за настаняване на непридружавани малолетни (или както е прието да се наричат – деца – бежанци) в Монтаперта (близо до Агридженто, о.Сицилия), които очевидно са толкова големи кулинари, че са „над“ италианската кухня, са устроили истински бунт.
Недоволни от предоставяната им готвена храна, защото не била „по вкуса“ им, „дечицата“ първоначално започнали да заплашват персонала на центъра и социалните работници, които са били дежурни в центъра. След това, се барикадирали в кухнята, като не забравили преди това да вземат „най-необходимото“ – метални пръти и дървени тояги. Така въоръжени, те „дали воля“ на своите накърнени от безплатната готвена италианска храна, като изпотрошили кухненското обзавеждане и унищожили запасите от продукти.
Дошлите карабинери успели да идентифицират 8 от „кулинарите“, за които е било докладвано на прокуратурата. Според някои информации в сицилийските медии, случаят можел даже и да стигне по съда… Ако бъдат обвинени за отправяне на заплахи и нанесени щети.
А иначе - „дечицата“ мигранти веднага са били преместени в друго място за настаняване, където ще останат – освен ако не решат и тук да се изявят като „просветители“ на сицилианците по въпросите на кулинарията.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас