НОВИНИ

Министърът на външните работи на Австрия, Себастиян Курц отправи остра критика към Анкара и заяви, че той не желае да разчита на споразумението между ЕС и Турция (за бежанците), а е необходимо подобряване на сигурността на границите на Съюза.

В интервю за виенския вестник „Ostereich“, той коментира, че мерките „за прочистване“ започнали след опита за преврат продължават, както и сплашването на опозицията. Курц допълва, че това е изцяло противоположно на европейските ценности и не може да бъде прието.

По думите му, нови глави в предприсъединителните преговори Турция не могат да бъдат отворени.“По мое мнение, Турция няма място в ЕС“, казва Курц, цитиран от „Independent”.

Той подчертава, че лично винаги е предупреждавал, че ЕС не трябва никога да стига до ситуация на зависимост от Турция.

„ЕС не трябва да бъде изложен на изнудване. Аз винаги съм гледал на споразумението с Турция като на План Б, и План А трябва да бъде една ефективна защита на външните граници“, коментира още той.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас