НОВИНИ

В Албания и Косово са задържани 11 души

Съвместната операция е започнала рано сутринта в събота (5 ноември) след разследване, продължило повече от месец, в което са участвали службите за сигурност на Косово, Македония, Албания и други европейски страни.

В Албания са били задържани четирима човека, един от които е лекар. Други седем души са задържани в Косово. Те са били част от широка мрежа, действала на територията на Косово, Албания и Македония. Участниците в нея са подпомагали набирането на джихадисти, които да се включват в редовете на джихадистката терористична групировка Ислямска държава в Сирия.

Според съобщения на албанската полиция, тя разполага с достатъчно доказателства за четиримата задържани – по двама от Пешкопея и от Скадар. Всички те са на възраст от 30 до 46 години и са вземали финансови средства от бизнесмени, които са били използвани за заплащането на пътуването до Сирия на набраните джихадисти.

Успоредно с това, според информация на косовския вестник Експрес, съдът е постановил на седмината задържани в Косово арест от по 30 денонощия. Седмината са от Урошевац, Призрен и Косовска Митровица, а при претърсването на техните домове са били открити доказателства (вкл. оборудване) за тяхната дейност.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас