НОВИНИ

Стената, която трябва да отдели център за настаняване на 160 от т.нар. „непридружавани деца – мигранти“ от жителите на предградието на Мюнхен Нойперлах Зюд е висока 4 м – повече от прословутата Берлинска стена, разделяла ГДР от ФРГ по времето на Студената война.

Каменната стена е по настояване на местните жители, които дори стигнаха до съда с искането си тя да бъде издигната. Те се страхуват (явно имат опит, а и информация от други подобни центрове) от „шума и поведението“ на мигрантите, и още – ако нищо не ги отделя от тях, цените на имотите им щели да паднат. Оградата (която е почти завършена) е с височина от 4 метра защото според инженерите, тази височина е необходима за да може да тя „да изпълнява предназначението си“. Съдът е отсъдил, че местните имат право.

Дали и до колко 4 метровата стена ще успее да „опази“ местните немци от „дечицата“ ще се види след като центърът бъде населен – което предстои да стане. Но фактът на издигането й е многозначителен и показателен. Стената доказва провала на политиката на управляващите в Германия по миграцията. Аргументите на жителите на Нойперлах Зюд са направо „убийствени“ доказателства за последиците от нахлуването на мигрантите и за политиката на канцлера Ангела Меркел по проблемите на миграцията.

След като едва 160 човека, при това – обявени за „деца“ са способни да се държат по начин, който да предизвика падането на цените на имотите в района, какво ли следва да се очаква на места, където има доста повече мигранти, при това – на свободен режим?! Очевидно, такова поведение от тяхна страна вече се счита за „нормално“ и „естествено“ в Германия. Остава само, привържениците на миграцията сред управляващите и активистите и НПО да отговорят на въпроса, какво става с процеса на адаптиране и интегриране на „горките хорица (най-вече – дечицата), които бягат от насилията“? И още – що за хора са тези мигранти, които се налага да бъдат ограждани със стени, които са по-високи от стените на повечето затвори у нас?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас