НОВИНИ

В хода на операцията по освобождаването на Мосул, формированията на иракските кюрди – Пешмерга – са овладели контрола над района Башика и едноименния град източно от Мосул.

Това е станало след ожесточени боеве днес между пешмергата и джихадистите от терористичната групировка Ислямска държава. Предстои пълното прочистване на града.

Според информациите, атаката на кюрдите е била от четири направления и е била съпроводена от артилерийски огън и удари на авиацията.

Районът и съответно – град Башика, който е и административен център, са населени предимно от кюрди и бяха под контрола на джихадистите от около 2 години. В непосредствена близост до град Башика (13 км. североизточно от Мосул), само на няколко километра от позициите на ИД, се намира турската военна база Башика, за евакуирането на която настоява Багдад, но среща твърдия отказ на Турция.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас