НОВИНИ

Михаил Саакашвили подаде оставка като губернатор на Одеска област с тежки обвинения към ръководството на страната. Малко преди него подаде оставка и приближеният до него началник на областната полиция Георгий Лорткипанидзе.

„Аз реших да подам оставка и да започна нов етап на бобата. Аз се уморих, толкова много никой още не ме е лъгал, още повече – така цинично“, е заявил Саакашвили. „Когато говорехме, че ще променяме всичко, президентът Порошенко ми казваше, че му е пречел Яценюк (бившият премиер на Украйна – бел.ред.). Ние направихме движение за очистване, ние му помогнахме да се отърве от Яценюк, и с какво завърши това? Съставът (хората – бел.ред.) на Яценюк беше лекичко подместен от състава на президента в същите схеми… Президентът лично подкрепя два клана – това е бандитският, криминален клан на убийците от 90-те години на Труханов (кметът на Одеса – Генадий Труханов – бел.ред.) и исмаиловския (град Исмаил – бел.ред.) клан на Урбански (шефът на Одеския областен комитет Анатолий Урбански – бел.ред.). Аваков и Насиров (шефът на Държавната фискална служба Роман Насиров – бел.ред.) са стълбове на корупцията. Одеса ще се развие само след като ние се избавим от корупционерите“, заявява още Саакашвили. Той добавя, че окончателно е взел решение да подаде оставка, след обнародването на електронните декларации на държавните служители, показали огромни средства в кеш в депутатите и шефовете на държавните ведомства.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас