НОВИНИ

Японски журналист, който нскоро беше задържан от кюрдските сили за контра-тероризъм за връзки с „Ислямска Държава“ (ИД) е бил депортиран в Япония, съобщава в изявление Съветът за сигурност на Кюрдистанския регион.

Японският гражданин Косуке Тсунеока е бил предаден на японските власти на 7 ноември, пише още в съобщението, цитирано от „Бас Нюз“.
При задържането той е бил разпитван от кюрдските „контра-терористи“ (на снимката) и е било потвърдено, че бил във връзка с членове на ИД чрез мобилният си телефон. Японското правителство е било във връзка със Съвета по време на процеса на разследване.
По-рано, Диндар Зебари, ръководител на Комитета за мониторинг на междунаросните съобщения към Съвета е потвърдил, че Тсунеока е задържан от кюрдските сили по обвинения в сътрудничество с ИД по време на военна операция, ръководена от кюрдската пешмерга за освобождаването на Мосул.
Зебари е обяснил, че журналистът, съпроводен от двама човека е бил на фронтовата линия Казир (източно от Мосул) по време на военна операция на пешмергата без предварително разрешение от кюрдските власти.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас