НОВИНИ

Роналд Шнайдер, който е градски съветник в холандския град Ротердам е бил нападнат и обиждан от жителите на квартала Хоогвилет след проведено от него „информационно събрание“, на което е уведомил гражданите, че в квартала ще бъдат настанени мигранти.

Но събранието, проведено в сряда (9 ноември) вечерта, той е съобщел, че общината на Ротердам възнамерява да засели в Хоогвилет 12 мигранти, който са със статут на търсещи убежище лица, и които очакват към тях да се приъединят техните семейства. Според плана на общината, те трябва да останат там за срок до 2 години.

Шнайдер е бил принуден да прекрати събранието много бързо, защото събралите се са прекъсвали изказването му с обиди и викове. Наложило се е, присъстващите полицаи да го ескортират до колата му, която гражданите са удряли и ритали. Гневът на хората бил предизвикан от това, че е не са били включени в процеса на вземане на решението за настаняване на мигрантите, съобщава холандската RTV.

Според изявление на говорител на общината пред NU.nl, емоциите са били силни, но това било „част от работата като съветник“.

Всъщност, все по-често използваният от властите (не само в Холандия, Италия и други страни от ЕС) израз, че протестите на местните жители са защото те не са били „питани“ или не са били „включени в процеса на вземането на решение“, просто „политиески толерантно“ прикрива и омаловажава нежеланието на хората в близост до домовете им да бъдат настанявани „гостите на Мути Меркел“ или „новоевропейците“. И, разбира се – вече почти никой не вярва на „плановете“, това настаняване да е „временно“, или както е в случая – „за период до две години“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас