НОВИНИ

(Обновено...)

Тази сутрин е била извършена терористична атака, при която неизвестни са хвърлили ръчна граната пред посолството на Франция в гръцката столица. Леко ранен е един полицай, който се е намирал в бронирана кабина до входа на сградата.

Сградата на посолството се намира на оживен булевард в Атина и е точно срещу сградата на Парламента на страната.

Незабавно сред взрива, районът е бил отцепен от полицията, която е започнала разследване. Според информациите, атаката е била извършена от двама души на мотоциклет. Малко след това, мотоциклет, отговарящ на описанията на свидетелите, е бил открит в атински квартал, който е известен като едно от местата в столицата, където се събират анархисти. Понастоящем мотоциклетът се изследва от полицията за да се установи, дали е бил използван от нападателите.

Засега, никой не е поел отговорност за атаката и мотивите за нея не са ясни.

Атаката идва преди официалната визита на президента на САЩ Барак Обама в Гърция. Леви гръцки организации вече обявиха, че по време на посещението му ще проведат протестни демонстрации.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас