НОВИНИ

Избраният за президент на САЩ Доналд Тръмп ще се срещне с премиера на Япония Шинзо Абе през следващата седмица.

Според изявление на секретарят на кабинета на японското правителство Йошихиде Суга, Абе и Тръмп са говорили по телефона и са потвърдили важността на съюза между САЩ и Япония и ангажираността си за сътрудничество между двете страни.

По думите на Суга, тяхната среща, която ще се състои на 17 ноември в Ню Йорк, „отбелязва много добро начало на изграждане на доверие“.

Според информации от служители в японското правителство, Абе и Тръмп са потвърдили и своята решимост да осигурят мира и стабилността ва Азиатско-тихоокеанската зона, но не са обсъждали Транс-тихоокеанския търговски договор и други „парливи“ проблеми, между които е и издръжката на военните на САЩ на територията на Япония.

Агенция Киодо съобщи още, че Тръмп е „похвалил“ т.нар. „Абеномика“ – както са известни икономическите мерки, предприети от японския премиер.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас