НОВИНИ

Федералната служба за сигурност (ФСБ) на Русия е разкрила междурегионална група терористи, свързана с джихадистката терористична групировка Ислямска държава (ИД), планирала терористични атаки в Москва и Санкт Петербург.
„В резултат на проведените на 12 номви оперативно-издирвателни мероприятия и следствени действия, в Москва и Санкт Петербург са задържани 10 терориста“, цитира РИА Новости съобщение на ФСБ.
Групата е била съставена от терористи от Централна Азия. При задържаните им са намерени 4 импровизирани взривни устройства с поразяващи елементи (шрапнели), взриватели, огнестрелно оръжие, боеприпаси и средства за свръзка. Терористите са планирали атаки с импровизирани взривни устройства и автомати на места в Москва и Санкт Петербург, където се събират много хора.
От ФСБ са съобщили също, че задържаните са направили признания за своите контакти с лидери на ИД в района на Близкия Изток, като са разкрили и своите поддръжници и съучастници в Русия и други страни.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас