НОВИНИ

Джихадистите тренират как да се държат при въпроси на властите и как да действат, когато подават искания за предоставяне на убежище в Европа.

Федералната разузнавателна служба на Германия предупреди, че джихадистие от „Ислямска Държава“ (ИД) специално обучават свои „колеги-джихадисти“, как да се представят за бежанци, за да могат да се настанят в Европа с потока „мигранти“.

По данни на Службата, ИД учи членовете си, как да се сливат с множеството лица, идващи в Европа от Близкия Изток и Африка и „да не бият на очи“, пише немският „Welt am Sonntag“ в специален материал поссветен на годишнинита от терористичните атаки в Париж (от 13 октомври 2015 г.).

Бъдещите бежанци-джихадисти отработват варианти на поведение при въпроси в полицията, а също така и действия при подаване на искания за предоставяне на убежище. Службата потвърждава, че 9 от терористите извършили атаките в Париж са пристигнали в Европа, именно като бежанци.

По данни на немските специални служби, терористите са планирали нападения не само във Франция, но и в Холандия, а в електронни устройстав принадлежащи на Брахим Бакрауи и Наджим Лахрауи – извършители на терористичните атаки в Брюксел от 22 март 2016 г. – са намерени съответните планове. В един от файловете, дори е намерена организационна структура на джихадистите – на френски език – от която властите са разбрали, че те са разделени на „сфери на влияние“.

Освен „френската група“ (нападнала концертната зала „Bataclan“) и „иракската група“ (която атакува футболния стадион „Stade de France „ в Сент-Дени) съществуват още две групи – „група метро" и „група летище“. Първата е трябвало да атакува парижкото метро, докато втората амстердамското летище „Схипхол“.

Като общо, това на което са обучвани джихадистите-бежанци е да показват „навици“, с които да бъдат познати като бежанци в случай на разпит от страна на полицията или служители на службите за предоставяне на убежище е единственият „детайл“ коментиран от Федералната служба. На въпрос за възможен „бекграунд“ използван от тях, Службата е отказала коментар.


По информация на ТАСС.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас