НОВИНИ

Премиерът на Ирак Хайдар ал-Абади съобщи, че за 24 месеца – от атаките през юни 2014 г. - „Ислямска Държава“ (ИД) е причинила щети на Ирак в различни сфери на стойност 35 млрд. щатски долара.

Ал-Абади, също така е отправил обвинения към „някои политици“ за падането на някои части от иракската територия под контрола на джиадистите.

„Падането на някои иракски провинции в ръцете на „Даеш“ (арабскияj акроним на ИД) причини щети равни на 35 млрд. долара на Ирак“, заяви той, цитиран от „Бас Нюз“.

Ал-Абади е обяснил, че тази сума покрива всички сфери за периода между юни 2014 г. и юни 2016 г. Той също така е коментирал, че не може цялото общество да бъде наказано, но тези, които са сътрудничили с ИД не може да бъдат оставени без наказание.

Абади още е благодарил на САЩ за подкрепата, но е отправил критика към страните от Персийския Залив, за това, че не са осигурили на Багдад финансова помощ, когато страната е страдала от натрупването на множество кризи. Информация за „благодарности“ към ЕС – или страни от Европа, които де факто осигуряват значителна подкрепа на Багдад и отделни иракски региони – няма.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас