НОВИНИ

Министрите на външините работи на страните от ЕС се опитват да постигнат обща позиция по Турция във връзка с действията на Анкара срещу политическите опоненти и медиитe.

Дипломат №1 на Съюза, Федерика Могерини е коментирала, че тя и министрите в понеделник ще положат усилия за „една обща позиция по развитието в Турция“.

Словестната престрелка между Анкара и Брюксел – вкл. различни държави – вече продължава от известно време, като в центъра на „пререканията“ са върховенството на закона и спазването на правата и свободите след опита за преврат през юли. Действията на властите повдигнаха доста въпроси и някои европейски политици открито поставят под въпрос перспективата на Турция за членство в Съюза.

Въпреки това, Могерини е коментирала, че бъдещото членство на страната няма да е предмет на разговорите в понеделник в Брюксел, съобщава АП.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас