НОВИНИ

Едно от четирите ранени деца е починало

Две годишно момиченце, което беше сред четирите деца пострадали при атаката на църква в индонезийската провинция Източен Калимантан е починало след усложнения.

Паркингът на църквата „Ойкумене“ в град Самаринда е бил обстрелян с „коктейли Молотов“. Нападателят е идентифициран като 32-годиен бивш терорист от град Богор (Западна Ява), който бил хвърлял „молотовките“ от мотор според съобщение на АВС.

Какво означава „бивш терорист“ или как се кара мотор и успоредно с това се хвърлят „молотомвки“, индонезийските власти не се напрягат да коментират.

Според собщението, въпросното лице било заловено от местни жители след като било скочило в реката – дали е от мотора не се коментира. На запис излъчен по телевизията било показано как ранен мъж лежи на палубата на моторна лодка – лицето било облечено с черна тениска, на която имало надпис „Джихадът – Начин на живот“.

Спорд изявление на националният говорител на полицията, „заподозреният“ бил осъден на до 3.5 години затвор за атака през 2011 г., но е бил освбоден през юли 2014 г.

В момента, религиозното напряежение в Индонезия е силно изострено. От няколко дни тълпи мюсюлмани протестират срещу губернатора на Джакарта, който е христяни и го обвиняват в „богохулство“.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас