НОВИНИ

След като стана ясно, че президентът на Германия Йоахим Гаук – който напоследък изобщо не е популярен сред немците зараи своята твърда про-мигрантска политика – няма да се кандидатира за втори мандат, министърът на външните работи на Германия Франк-Валтер Щайнмайер ще се кандидатира за овакантеното място.

Ако бъде избран за президент от Бундестага (а както изглежда въпросът е „предрешен“), спешно ще трябва да се намери човек, който да поеме външното министерство на Германия.

В същото време, мндатът на Мартин Шулц като президент на Европейския парламент също изтича в края на тази година. Ако той стане министър на външните работи на Германия, несъмнено той ще подкрепи про-мигрантската политика на Ангела Меркел, при това – в доста по-голяма степен от Щайнмайер, който в редица ситуации се противопоставяше на някои от действията й.

Поне засега изглежда, че заемането на поста от министър на външните работи от Шулц „устройва“ и лидера на СДП и вицеканцлер Зигмар Габриел, защото ако това не стане, в негово лице той ще има един доста силен претендент за шеф на СДП.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас