НОВИНИ

Президентът на Франция, Франсоа Оланд подчерта, че нивото на терористична заплаха за страната, както преди е много високо и заяви, че по всяка вероятност извънредното положение в страната ще бъде удължено като минимум до април 2017 г., когато са планирани президентските избори.

„Аз искам, извънредното положение да бъде продължено до изборите“, казва той в пространно интервю за „France 24“, TV5 и радио RTI, цитиран от ТАСС.
В интервюто, Оланд също така коментира проблема с френските радикални ислямисти, които в момента се намират на територията на Сирия и Ирак и се готвят да се върнат във Франция.
„Има от порядъка на 600 французи или лица, които по-рано постоянно живееха във Франция, които сега се намират в Сирия и Ирак сред терористите“, казва той и допълва, че там „още около 220 френски муджахидини загинаха там“.
Оланд отбелязва, че някои от тези лица периодично правят опити да се върнат във Франция, но всички тези случаи щателно се проследяват и систематично се пресичат от специалните служби.
„Сред тях има, включително жени и деца. Всеки път такива хора се задържат, арестуват и в по отношение на тях се инициират съответните съдебни процедури“, заявава още Оланд, който е най-непопулярният френски лидер в последните години.
Според последните изследвания на общественото мнение от началото на ноември, рейтингът му на одобрение е около 11%.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас