НОВИНИ

Директорът на Националното разузнаване на САЩ Джеймс Клапър съобщи, че вечерта в сряда (16 ноември) е подал оставка. Той координираше работата на 17 различни разузнавателни служби на САЩ в продължение на 6 години.

Според много коментатори, това е естествен ход, който се очаква да направят много от високопоставените държавни служители, назначени на постовете им от администрацията на сегашния президент Барак Обама.

Успоредно с това, Клапър се опита да успокои „разтревожените“ от победата на Доналд Тръмп американци. „Аз знам, че много хора се чустват несигурни за това, какво ще се случи с този президентски преход. Има много катастрофизиране, ако мога да използвам този термин, в 24-часовия цикъл на новините и социалните медии. Така че, аз имам едно послание – той ще бъде окей“, зяви Клапър.

Самият Клапър нашумя около заявлението му пред Конгреса на САЩ, с което той отговори отрицателно на въпроса, дали американските специални служби следят милиони американски граждани и събират информация за тях. След като (основно от разкритията на Едуард Сноудън) стана ясно, че казаното от него не отговаря на истината, той бе обвинен в лъжа. В тази връзка, директорът на Националното разузнаване се опита да се оправдае, като заяви: „Така че, като казах „не“, аз отговорих това, което считах, че беше най-вярно, или най-малко невярно.“

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас