НОВИНИ

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че търговската сделка между Европейския съюз и САЩ – TTIP (Трансатлантическо партньорство за търговия и инвестиции - ТПТИ) няма да бъде сключено сега, след избирането на Доналд Тръмп за президент на САЩ.

Новоизбраният американски президент досега винаги се е противопоставял на споразумението. „Аз винаги съм била силно ангажирана за сключване на търговска сделка със Съединените щати. Ние направихме голям прогрес при преговорите, но то няма са бъде сключено сега“, каза Меркел след разговорите си със сегашния президент на САЩ Барак Обама, който бе в Германия в рамките на „прощално“ посещение в Европа.

За разлика от самата Меркел и управляващите в европейските страни и Брюксел, много граждани и на ЕС, и на САЩ са против това споразумение, както и против вече подписаното подобно споразумение с Канада (СЕТА), което трябва да бъде ратифицирано от страните от ЕС. Причините за това са много, но основната от тях е, че то се счита за облагодетелстващо големите международни корпорации за сметка на загубата на работни места, „отстъпление“ в опазването на околната среда и загуба на национален суверенитет.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас