НОВИНИ

Американски военни осъществевят извънредно проучване близо до Хадита Дам за създаване на втора база в иракската провинция Анбар, съобщи бригаден генерал Ал-Самоуд, ръководител на разузнаването в ал-Хадита.

Подполковник Назим Алдугайфи е потвърдил изявлението му за „Бас Нюз“ и е коментирал, че американски военни от базата Ейн ал-Асад в Рамади (Багдад) са посетили язовира Хадита (в Анбар) за предварителен оглед за установяване на втора база в провинцията за самолети, които да наблюдават движението на остатъците на „Ислямска Държава“ (ИД) в западните райони, близо до границата със Сирия.
Според съобщението оглед/проучване е правено както на околностите, така и вътре в язовира за определяне на специфичен район за военна база и самолети, а базата Ейн ал-Асад ще бъде запазена като основна.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас