НОВИНИ

54% смятат, че „нещата вървят в грешната посока“

Броят на хората, които вярват, че да бъдеш член на ЕС е добре за тяхната страна падна на 53%, според резултатите от последното проучване на „Рarlemeter“ поръчано от Европейския Парламент.

Настроенията на хората изглеждат „доста нерадостни“ за Брюксел, тъй като 54% от респондентите смятат, че „нещата вървят в грешната посока“.
Резултатите от последното проучване (публикувани в петък) показват още, че европейските граждани са силно обезпокоени. Средно 37% от хората смятат, че гласът им не се чува на ниво ЕС, а в някои страни като Гърция едва 31% от респондентите вярват, че членството в т. нар. Съюз е добро за страната им.

Ние, също сме в „групата“ на 5-те страни, където под 50% от гражданте смятат членството в ЕС за полезно - другите са Гърция, Австрия, Италия и Кипър.

В 26 от 28-те гражданите са на мнение, че гласът им се чува повече „у дома“, отколкото в Брюксел – изключенията са Румъния и Литва.
Според европейските граждани, не само ситуацията на ниво ЕС „не е розова“, но и тази в страните им – 58% от респондентите са на мнението, че „нещата вървят в грешната посока“.

Възприемането на общата валута като елемент на „европейската индентичност“ намалява. На първо място сред „елементите, които изграждат европейската индентичност“ остава „ценностите на демокрацията и свободата“, еврото почти се е изравнило с културата (съответно 33% и 32%) следвани от историята, успеха на европейската икономика и географията.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас