НОВИНИ

Сирийски депутат е заявил, че парламентът ще приветства участието на иракските (основно шиитски) милиции „Хашд ал-Шааби“ в битките срещу „Ислямска Държава“ (ИД) в Сирия. „Сирийският народен съвет приветства всяко решение от президента Башар ал-Ассад по отношение на влизането на ал-Шахед ал-Шааби на територията на страната за присъединяване към военните сили в освободителни операции срещу криминалните групи, съществуващи там“, казва Махмуд Бокхаджар, цитиран от „Иракски Новини“.
По думите му, ангажирането на сборните формирования – освен шиити в познатите и като „Народни мобилизационни сили“ има и христяни, сунити, язиди и други – на сирийска територия ще помогне за „по-бързото спечелване на битката“ и „запазване на стбилността в двете страни след обезопасяването на общата граница“.
Изявлението му идва дни след като няколко водещи фигури в „ал-Хашд ал-Шааби“ коментираха, че след „почистването“ на Ирак от джихадистите, милициите ще продължат да се борят срещу тях и в Сирия.
В момента „ал-Хашд ал-Шааби“ участват в битката за връщане контрола над Мосул – като съюзни на иракските сили за сигурност – от където джихадистите бягат (основно) в Сирия и в частност в Ракка.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас