НОВИНИ

Президентът на Турция, Реджеп Таийп Ердоган заяви, че въпроса за присъединяването на страната към „Шанхайската организация за сътрудничество“ (ШОС), вече е обсъждан с руския президент Владиир Путин и президента на Киргизстан Нурсултан Назърбаев.

В дългата вербална поредица от темата „Има ли място Турция в ЕС“ сега Ердоган включи и тезата, че ШОС е реална алтернатива на членството в ЕС.
Тезата си, Ердоган е представил пред представителите на медиите, които го съпровождат в посощението му в Пакистан и Узбекистан.
„В Европа след Brexit-а могат да се случат подобни събития и в други страни, във Франция говорят за това, в Италия. Аз говоря за това, защо Турция да не заеме място в „Шанхайската петица“? Аз говорих за това и с Путин, и с Назъраев и с други членове на ШОС“, предава думите му „Haberturk“, цитиран от ТАСС.
По думите на Ердоган, на Турция „много по-удобно ще работи в състава на ШОС“, а ЕС вече „53 години забавя процеса“.

Република Турция официално подаде молба за членство в ЕС през 1987 г. - т.е. прези 29 години - а разговорите за присъединява започнаха през 2005 г.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас