НОВИНИ

Поредната критика от страна на управляващите в Германия този път беше насочена към Русия и Иран и в частност е свързана със сирийския град Алепо.

Немското правителство заяви, че двете страни – които подкрепят сирийското правителство и резидента Башар Ал-Ассад – са частично отговорни за страданието на стотици хиляди хора, обсадени от правителствените сили в Алепо.

Говорителят на правителството, Щефен Зайбърт заяви, че силите на президента Асад не биха били способни да продължат бомбардирането на града без помощта на техните чуждестранни съюзници.

Пред журналисти в Берлин, Зайбърт заяви, цитиран от АП, че „очевидно е, че руската и иранска подкрепа за … сирийския режим, който причини едно драматично влошаване на ситуацията за населението“.

Той допълва, че Германия има само няколко опции различни от това да продължава да повдига въпроса пред обществеността. На въпрос дали Германия би обмислила търсенето на санкции срещу Русия и Иран относно техните действия в Сирия, Зайбърт е отговорил, че „всички опции остават на масата“.

Части от северносирийският град Алепо се контролират от наскоро „префасониралата се“ като „Джабхат ал-Фатах ал-Шам“ "Сжабхат ал-Нусра" (т.е. „Ал Кайда“) и какви ли не джихадистки групи и групировчици, които явно „добре се грижат“ за цивилното население. Интересно какво ли мисли немското правителство относно възможността за оказване на съпротива от тези групи, крилца и всякакви съмнителни формирования, ако бъдат лишени от „подкрепата“ на „техните съюзници“?!?

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас