НОВИНИ

В неделя (20 ноември) вечерта в северногерманския град Хамелн 38 годишен мъж е завързал с въже през врата приятелката си (на 28 г.), след което я е влачил около 250 м. по улиците.

Докато е била влачена от колата, в нея се е намирал и двегодишния син на двойката. И жертвата и престъпника произхождат от големи семейства на турски кюрди, живеещи в Германия. Засега не е дадена информация, дали те са родени в Германия или не (т.е., дали става въпрос за имигранти първо или второ поколение).

Жителите на малкия град в Долна Саксония са потресени от жестокостта на деянието. „Бруталността и омразата, с която е извършено това престъпление са ужасяващи. Всички в града са шокирани“, заявява Томас Ваамес, говорител на градската управа, цитиран от немски медии.
Мотивът за престъплението не е известен, но полицията подозира, че то е предизвикано от проблеми във връзката между двамата. Ако това е така, то може да става въпрос за опит за едно от т.нар. „убийства за запазване на честта“.

Според говорителя на полицията Йенс Петерсен, все още не е ясно, дали жената се откачила защото въжето се е скъсало или възелът с който то е била прикрепено към теглича на колата се е разхлабил и то е паднало.

Жената е била открита от случаен минувач – полицай, който е отивал на работа. Тя е била откарана с хеликоптер в болница в Хановер, но към сутринта в понеделник е била в кома, а състоянието й е животозастрашаващо. 

Извършителят, който е от близкия град Бад Мюнстер по-късно се е предал на полицията и е направил признания, но не е съобщил нищо за причините за деянието му. Детето на двойката е предадено на социалните служби.

Опасявайки се от възможно отмъщение от страна на семейството (клана) на жертвата срещу роднините на извършителя, полицията е предприела мерки за охраната им, но поне засега, такива опити не са правени.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас