НОВИНИ

Едно лице е починало, а други две са сериозно ранени след сблъсъци между „мигранти“ в центъра на сръбската столица Белград.

Информацията за сблъсъците между две „мигрантски групи“ е потвърдена от дръбското МВР, според чието съобщение до боеве се е стигнало при два отделни случая в понеделник след обед - близо до жп гарата и парк, където редица „мигранти“ си къмпингуват (незаконно).
„Днес, на улица Каменица в Белград имаше бой между мигранти с използване на ножове“, пише в съобщението, цитирано от Агенция „Синхуа“.
От сръбското вътрешно ведомство съобщават още, че едно лице е починало „в следствие на раните“, докато други две са ранени и транспортирани в център за спешна помощ.
При друг сблъсък (на същата улица), друг мигрант е бил ранен – той има травма в областта на главата и коремната област.
Според съобщението, петима мигранти са арестувани за участие в боевете и сред нещата им с били намерени ножове.
В официалното съобщение не се дават детайли за пострадалите и участниците в боевете, но според съобщения в медиите починалия е афганистански гражданин.
Според последните (официални) данни в съседна Сърбия в центрове за бежанци има около 5 000 лица от Сирия, Африка и Близкия Изток, докато други – около 1 500 са самонастанени в импровизирани „лагери“ (напр. в паркове като на снимката) и отказват да бъдат регистрирани.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас