НОВИНИ

От предупреждение на Държавния департамент (ДД) на САЩ до американските граждани, стана ясно, че едни от най-светлите за християнска Европа празници ще преминат по сянката или дори игото на Халифата.

Въз основа на „достоверна информация“, ДД предупреждава американските граждани за терористични атаки в цяла Европа по време на предстоящите коледни и новогодишни празници.
Според съобщението, гражданите на САЩ трябва да бъдат с повишено внимание на празнични фестивали, събития и пазари на открито, тъй като има „повишен риск от терористични атаки в цяла Европа, в частност по време на празничния сезон“. „Достоверната информация“ на ДД показва, че терористичните джихадистки групировки Ислямска държава и Ал Кайда, както и техните клонове, „продължават да планират терористични атаки в Европа, с фокус на наближаващия празничен сезон и свързаните (с него) събития“.
ДД предупреждава също, че са възможни и терористични атаки от симпатизанти на екстремистите и/или на „саморадикализирани екстремисти“ – при това, „с краткосрочно или без (каквото и да било) предупреждение“ от страна на властите.
Американските власти заявяват, че терористичните атаки могат да бъдат с прилагането на много и различни „тактики, с използването и на конвенционални, и на неконвенционални оръжия“, а тяхна цел могат да станат, както организирани официални събития и обекти, така и такива на частни лица.
ДД специално подчертава, че докато през миналата година (по празниците – бел.ред.) атаки са били извършени в Белгия, Франция, Германия и Турция, то тази година ведомството „остава загрижено относно потенциала за атаки по цяла Европа“.
Във връзка с настоящата ситуация, ДД предлага на американските граждани, редовно да се информират за обстановката посигурността и предупрежденията – от уеб-сайтовете на съответните посолства в Европа. Освен това, на тях им се напомня, че трябва да са нащрек, 4когато участват в големи празнични събития, посещават туристически обекти, използват обществен транспорт, а също при чести посещения на места за молитва, ресторанти, хотели и др.“ „Внимавайте за непосредствената околна среда и когато е възможно – избягвайте големи тълпи. Преглеждайте информацията по сигурността на местните власти, които са отговорни за сигурността и безопасността на всички посетители на техните страни-домакини“, съветват още от ДД. Те изискват от гражданите на САЩ да съобразяват и - когато се налага – да променят своите лични планове за пътувания и дейности в съответствие с тази информация, а също да бъдат готови за допълнителни проверки по сигурността и „прекъсвания“ в пътуванията/събитията. „Бъдете във връзка с членовете на вашето семейство и се подсигурете, те да знаят как да се свържат с вас в случай на извънредна ситуация. Имайте план за действие при извънредни ситуации“, настояват още от ведомството на Джон Кери.
По своето съдържание, отправеното от ДД на САЩ предупреждение и съветите към американските граждани са такива, че все едно те няма да идват да празнуват и почиват в Европа, а се отправят в зона на бойни действия. Самият факт, че ДД заявява, че те са въз основата на достоверна информация е показателен за това, какво готвят на европейците - неверници „войните на Аллах“.
Може би тук е моментът, когато трябва европейците да попитат управляващите Европа политици, защо те мълчат на темата?! Или, просто се надяват, „да се размине“ – без атаки, или ако има, те да са с по-малко жертви?!

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас