НОВИНИ

Подразделение на Сирийската Арабска Армия (САА) е прихванало и иззело голяма пратка медикаменти, докато те са били транспортирани към зони, където са позиционирани сили на „Джабхат Фатах ал-Шам“ и „Ислямска Държава“ (ИД).

Според съобщение на кореспондент на Агенция САНА, сирийските сили са организирали засада на автомобила превозващ медикаментите от „терористите от Джабхат ал-Нусра (старото име на „Джабхат Фатах ал-Шам“) към терористите от ИД на кръстопъта Земеделско изследване в Уади ал-Азиб в източата селска област“ на провинция Хама.

Кореспондентът е уточнил, че лицето шофирало автомобила е било неутрализирано по време на операцията, както и че неговото оръжие е било иззето заедно с превозваните медикаменти, повечето от които са били британско, френско и катарско производство.

Станалото за пореден път доказва, че независимо от противоречията и съперничеството между двете джихадистки организации, често стигащи и до въоръжени сблъсъци, в много ситуации те ибединяват усилията си, насочени срещу силите на сирийското правителство.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас