НОВИНИ

Лидерът на Ислямската Революция, Аятолах Сайед Али Хаменей зояви, че водената от САЩ международна коалиция за борба с „Ислямска Държава“ не е успешна.

„Въз основа на една гледна точка, американците нямат план за изкореняването на Даеш … и се стремят да действат по начин „vis-à-vis“ спрямо Даеш, така че този проблем ще остане неразрешен в Ирак или Сирия", казва той по време на среща с президента на Словения Борут Пахор в Техеран във вторник, цитиран от "Press TV".

"Въз основа на втората гледна точка, американците са разпалени по изявления по въпроса за Даеш, но (съществуващите) организации не са такива, че те да бъдат в състояние да изпълняват тази задача", допълва той, цитиран от иранските медии.

Аятолахът също така е подчертал, че резултатите и при двата сценария са едни и същи - "Ирак и Сирия, по-специално са в много трудна и горчива ситуация.".

На срещата е присъствал и иранският президент Хасан Рохани.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас