НОВИНИ

В австрийските медии се появи статистическа информация за престъпленията, извършени от мигранти в Австрия, която показва едно рязко и тревожно увеличение.

Информацията е предоставена от министъра на вътрешните работи Волфганг Соботка по парламентарно питане от депутата Руперт Доплер от Партията на свободата.
Освен увеличаването на броя на престъпленията, извършвани от мигранти (в „политически коректните и толерантни“ австрийски медии те „свенливо“ са наричани „оплаквания от кириминални престъпления“), статистиката показва също, че има рязко разграничаване в тази престъпност по региони, а също и по националността на мигрантите.
В тази позорна „класация“ водят афганистанците, алжирците, мароканците и нигерийците. В медиите се цитират данни за Виена. През миналата година общо е било докладвано за 730 престъпления на афганистанци, а само до края на август т.г. те вече са 960. Престъпленията, извършени от алжирци са нарастнали (за същите периоди – бел.ред.) от 1229 на 1353, а тези от нигерийци – от 1168 на 1280. Но това е само за австрийската столица и то само за престъпници с такава националност.
Наистина, през същия период броят на „търсещите убежище и закрила от насилия“ мигранти във Виена се е увеличил доста. В края на август 2015 г. социални помощи от общината на Виена са получавали 2 176 афганистанци, 443 нигерийци и 84 алжирци. Вкрая на август тази година, техният брой съответно е бил 5 618 (афганистанци), 683 нигерийци и 64 алжирци.
Според Федералната криминална полицейска служба (ВК), нарастването на престъпленията, извършвани от мигранти (пак до края на август т.г.) е 38.8%.
Ако сумираме, излиза, че през 2015 г. на 2 703 „бежанци“ от Афганистан, Алжир и Нигераия, които са получавали социални помощи от град Виена, се падат общо 3 127 престъпления. Само до края на август тази година, на 6 365 мигранти на социални помощи се падат 3 593 престъпления. При запазване на тенденцията, доказана от ВК, до края на годината може да се очаква, че общият брой на престъпленията на мигранти от тези три страни ще достигне и надмине 5 000. Впечатляващо, а ако се сравни броят на престъпленията спрямо „търсещите убежище“ по страни – направо е ужасяващо.
Общо, през 2015 г. т.нар. (друг използван в „толерантен“ евфемизъм – бел.ред.) „заподозрени от трети страни“ са извършили основно посегателства срещу собствеността (42 010 престъпления) и нападения срещу живота и здравето (23 951 престъпления), а 9 229 „бежанци“ са заподозрени, че са пристрастени към наркотици.
Но това е статистиката. Разбира се, може да се твърди, че едва ли, напр. извършените от алжирци 1 353 престъпления до края на август са дело на получаващите социални помощи 64 алжирци. Сигурно е така, но пък и в „статистиката“ са отбелязани само такива престъпления, при които извършителите са били с алжирса националност. Това означава, че от една страна има голям брой нелегални (нерегистрирани) мигранти от Алжир, които извършват престъпления във Виена, а от друга страна – че много от алжирските мигранти са всъщност рецидивисти.
Изводът от всичко до тук е един – Европа „приютява“ под формата на „търсещи закрила“ огромен брой злостни криминални престъпници от Азия, Близкия Изток и Африка.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас