НОВИНИ

Чашата на търпението на дамите, жителки на италианската столица Рим очевидно преля и те излязоха на улиците на древния град в знак на протест срещу несигурността създадена от т. нар. „мигранти“.

Хората в протестното шествие, в което са участвали различни комитети и граждани е било насочено в частност срещу новия център за приемане на мигранти. Римляните са притеснени за сигурността си и проблемите в районите с повишен брой „мигранти“ в по-малките часове на деня.
Участниците в протеста са носели банери с надписи „Няма сигурност, няма свобода“.
„Аз вече не смея да изляза сама от дома си вечер, след падането на тъмнината викам мъжа ми, за да направи каквото и да било“, разказва 31-годишната Елеонора, цитирана от „Il Giornale“. Жителката на Рим, която очаква дете разказва още, че една вечер й се е наложило дълго да чака, за да влезе в дома си, тъй като отпред е имало „четири или пет цветнокожи младежи“ – „на улицата беше тъмно, аз се страхувах, тъй като те бяха пред врата на дома ми“.
Някои от участниците в протеста са скандирали през мегафони, че „Ние защитаваме нашите квартали“. Древният град реално е пренаселен с „мигранти“ – освен настанените в различните видове центове, по улиците на Рим има и много „самонастанени“. Съжителството с тях няма никакви правила, освен че те (когато са повече) диктуват правилата и очаквано - чашата на търпението на „редовите римляни“ е преляла.
Към протеста са се присъединили и групи младежи, които са заявили, че „някои италианци не се предават“. Сред тях е и Джесика, която заедно със свои съседи участва в нещо като „граждански патрул“, който се разхожда по кварталните улици – след настаняването в района на „мигранти“ – за да подсигури, че всичко е наред.
Протестната акция на римляните остана широко незабелязана и дори некоментирана от либералите-глобалисти. Факт, който лесно може да бъде обяснен с невъзможността недоволните римляни да бъдат обвинени в расизъм, фашизъм и другите дежурни „табели“. Проблемите на римляните не са свързани само с тъмните часове на деня, а безобразията на „мигрантите“ са по-скоро закономерност.
„Ние трябва да се защитим“, казва 63-годишната г-жа Симонетта. Тя е участник в изключително неприятен инцидент станал по обяд, когато е отишла да прибере внука си от училище – тъмнокож мъж просто си е „показвал и подпипвал подробностите“ в района на училището.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас