НОВИНИ

70%-75% от нередовните са „мигранти“

В рамките на 6 дни са били проверени от контроьори по жп линиите Милан-Бергамо и Бергамо-Треигольо в рамките на първата седмица на проекта „Пътувай безопасно“.

2 611 от 4 000 нередовни са били принудително свалени от влаковете, а останалите 1 400 са продължили пътуването си след като са си платили билет/глоба съобщава Алесандро Сорте, регионален съветник за инфраструктурата и мобилността.

По думите му , тези цифри са впечатляващи, тъй като представляват 3.5% от ежедневните пътници по тези лиции, а „70%-75% от спрените от контролните органи са имигранти“.

В рамките на проекта до следващият 15 декември 75% от 104 ежедневни влака между Милан и Бергамо и Бергамо-Тревигольо ще бъдат „снабдени“ с въоръжена охрана.

Според коментара на Сорте първоначалните резултати от проeкта надминават очакванията и той може да бъде въведен (приложен) и в други райони на страната.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас