НОВИНИ

Немските власти са задържали сириец възможно бежанец, който си имал материали за направа на бомба. Арестуваният от полицията е на 20 години и според съобщенията, е „симпатизант на „Ислямска Държава“ (ИД)“.

Той е хванат при опит да премине в Дания с материали, с които може да се направи бомба, съобщава говорителя на прокуратурата в Щутгарт, цитиран от „Ройтерс“.

Името на мъжа не се съобщава – не са съобщени дори инициалите му - както е по немското законодателство – и само се споменава, че е в Германия „от известно време“. С не малък процент на вероятност можем да се обзаложим, че „известното“ е след лятото на 2015 г.

Говорителят дори е съобщил, че на властите, непосредствено не е известно, кога сириецът е влязъл в Германия – а прокуратурата (според говорителя й) дори не разполага с информация за статута му. „Ние имаме доказателства, че той симпатизира на „Ислямска Държава“, коментира още Ян Холзнер.

Мъжът е арестуван в неделя – за ареста беше съобщено късно в четвъртък, от когато е и твърдението, че „няма непосредствена информация“ за влизането му в Германия, т.е. 4 дни немските власти не знаят кога е влязъл … а дали знаят всъщност кой е. Арестът е извършен в южния град Улм.

В Германия арестуваха членове на джихадистката Ахрар ал-Шам

Поредната "порция" джихадисти - терористи в Германия

„Той носеше материали, които могат да бъдат използвани за направата на бомба“, коментира още Холзнер, който е отказал да съобщи каквито и да са други детайли, но е допълнил, че количеството на въпросните материали е било такова, каквото „не е типично за нормално домакинство“. Сигурно немските власти са се объркали, този сириец само ще да е някои от групата инженери и лекари, а защо не и биолог -дошли да подпомогнат развитието на европейската икономика и наука, а материалите сигурно са му трябвали за някой от научните експерименти, който пристигнали в Европа тълпи от третия свят се опитват да провеждат върху европейските граждани.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас