НОВИНИ

Ердоган оплетен в собствената си риторика

Президентът на Турция, Реджеп Таийп Ердоган отново отправи пряка заплаха към цяла Европа. След вота на ЕП за замразяване на преговорите по членството на Турция в ЕС, Ердоган заплаши да отвори границите за нелегалните мигранти, които и без това в не малки количества влизат в Европа.

„Чуйте ме. Ако отидете по-далече, тогава границите ще се отворят, имайте това в предвид“, заяви Ердоган в реч в Истанбул.

Изявлението му идва часове след като сам той каза, че вотът на ЕП „няма значение“ и в странен контраст, че държавните граници не са държавНА граниЦА на Турция. Фактът, че една граница е отворена – при това с ясното съзнание за неконтролиран пропуск на нелегални, а и вероятен процент джихадисти – съвсем не означава, че другата е отворена!

Ердоган пак сипе обвинения и обиди по ЕС. Брюксел се прави на неразбрал

Поредната заплаха от страна на Ердоган, за пореден път пропуска един основен елемент от споразумението между ЕС и Турция за бежанците – подписано на 18 март – ЩЕДРИТЕ финансови потоци насочени към Анкара, за да не „отваря границите“. До момента, колкото и пъти Ердоган да е говорил за споразумението, границите или т. нар. „бежанци“ – сам той преди време заяви „те са наши братя и границите ни са отворени за тях“ (относно сирийците) – темата с парите, никога не е споменавана.

„Не на вас ви се налага да гледате телата на деца по крайбрежието на Средиземно море, именно ние в Турция храним около 3.5 млн. бежанци … Вие не изпълнявате своите обещания. Когато 50 хил. бежанци се появиха на КПП Капъкуле ГКПП Капитан Андреево - бел.ред.), вие започнахте да сзадавате въпроси „какво ще правим, ако Турция отвори границите“. Ако това продължава и по-нататък, границата ще бъде отворена", заявява Ердоган.

Думите на турския президент, не нищо друго, освен пряка заплаха и изнудване на държавно ниво. Което е много близо по съдържание на "държавен тероризъм". Крайно време е, бюрократите в Брюксел да предприемат мерки зо "обуздаването" на Ердоган, защото досега не е известен случай, изнудвач да ограничи  "исканията си" до само 1-2 неща... За сметка на това обаче, историята показва, че когато изнудването е на държавно ниво, умиротворяването чрез отстъпки няма как да доведе до по-дълготрайни успехи.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас