НОВИНИ

Канцлерът на Германия, Ангела Меркел очаква около 100 000 от „гостите й“, които не са получили право на пребиваване в страната да я напуснат до края на 2016 г.

Според изявлението на Меркел на регионална конференция в Ноймюнстер на ръководената от нея партия „Христян-демократически съюз“, една трета от тези 100 000 ще бъдат насилствено изгонени от Германия, съобщава „Die Welt“.

Други 60 000 според плановете й ще напуснат доброволно страната по програми за връщане, инициирани от провинциалните правителства, на които изглежда Меркел е решила да прехвърли отговорността за поканените от нея.

„Ако местните правителства започнат да отказват принудително изгонване на бежанци, тогава всеки естествено ще се обърне сам към себе си с думите: „Аз няма доброволно да правя това, кето те сами не правят““, продължава да прорукува г-жа Меркел, въпреки че самата тя казва, че изгонването ще се отнася за „не бежанци“.

Меркел отделя специално внимание на Афганистан – от където е и един от организаторите на бунта в Харманли върнат ни от Германия. Според нея въпреки, че в Афганистан „бушува гражданска война“ – явно според Меркел Табиланите са някакво „гражданско движение“ – и има кръвопролития, Германия не може да приеме всички „младежи и девойки“ (Чудно къде Меркел видя маси афганистански девойки?!?).

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас