НОВИНИ

Парламентът на Ирак е одобрил законопроект, който предвижда включването на доброволческите (шиитски) отряди във Въоръжените сили на страната.

Според съобщението на „Sky News Arabia“, по-голяма част от депутатите са гласували за решението, а гласуването е било проведено при необходимия кворум.

Подразделения на милициите (опълнението) до сега участваха в различни операции – вкл. офанзивата за Мосул – като „съюзни“ на правителствените сили. Тяхното включване в офанзивата за връщането на контрола над Мосул беше широко критикувана и предмет на доста дискусии основно от страна на различни сунитски организации (вкл. духовници) – както и на различни международни и правозащитни организации – които ги критикуват в преднамерено лошо – побой, запалване на частни жилища, грабеж и др. - отношение към сунитите в района на бойните действия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас