НОВИНИ

Докато иракските сили се опитват да изгонят джихадистите от населения основно със шиити град Тел Алфар, разположен западно от Мосул, ръководството на „Ислямска Държава“ (ИД) е призовало чужденците да се изтеглят в Сирия.

Местен източник е коментирал за "Ал-Сумария“, че командирът на ИД за града – който също е чужденец – е призовал в реч по време на общата петъчна молитва, чужденците-джихадисти да се преместят на сирийска територия контролирана от тях.

Според източника, чуждестранните джихадисти дори са били инструктирани за конкретен път, който да използват за пътуването до Сирия.

Подходът към иракските-джихадисти е напълно противоположен – те са призовани да останат и да продължат да се бият с правителствените сили, които вече успяха да вземат контрола над въздушна база „Тел Афар“ и обграждат града.

Според източникът, решението за изтегляне на чуждестранните-джихадисти е взето от командирите, заради зачестилите спорове между тях и иракските джихадисти, повечето от които са за начина на разделяне на плячката.

Според предишни съобщения, иракските правителствени сили и съюзните им милиции са отрязали напълно пътищата за доставка на ИД между северен Ирак и териториите под техен контрол в Сирия.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас