НОВИНИ

Внимавайте с политическия Ислям – египетска парламентарна делегация към Европа

Египетска парламентарна делегация, в която влизат и 12 членове на парламентарната комисия по външна политика е на посещение в Лондон, за да обмени виждания с британските си колеги по въпросите на т. нар. „политически ислям“, „Мюсюлманско Братство“ и отношенията между Египет и Великобритания.

Египетската делегация ще даде на британските си колеги доклад, който „бие аларма относно увеличаващата се опасност от политическия Ислям“, съобщава египетския „Ал-Ахрам“.

Петдневната визита, която започва днес е по покана на британската парламентарна камара на общините.

Ръководителя на египетско-британската парламентарна асоциация за приятелство Далиа Юсуф коментира, че британската камара – чиито две делегации са посещавали Египет през изминалите месеци – е разпространила доклад, който „защитава политическия ислям и Мюсюлманско братство“. Британският доклад е бил разпространен на 7 ноември и е направил посещението на египетските парламентаристи парламентаристи във Великобритания „изключително необходимо и спешно“.

На 19 ноември в отговор на британската защита на „политическия ислям“, египетските законодатели са разпространили доклад от 10 страници, който според информирани източници на медията е бил разпространен на няколко европейски езика.

„Ние възнамерявахме да представим този доклад, който бие аларма относно опасността от разпространение на движения на политическия Ислям като Мюсюлманско Братство в Западна Европа до Европейския Парламент, вътрешнпарламентарния Съюз, британската Кмара на общините, Германския Бундестаг и Френската Национална Асамблея (Парламент)„ коментира Юсуф.
„Важно е, европейските политици и депутати да получат различна перспектива от една страна, която е страдала толкова (много) от политически Ислям и принадлежащите към него групи – в частност „Мюсюлманско Братство““, допълва още тя.

Юсуф коментира, че повечето европейски политици и законодатели получават информация за т. нар. „политически Ислям“ от „западните медии и американски „тинк-танк“ групи – „което винаги описва движенията на политическия Ислям като жертви на арабски диктатури и ако арабски правителства са демократични и движенията на политическия ислям са интегрирани в техните политически процеси, всичко ще бъде ОК. И политическия Ислям ще е една демократична сила“.

По думите й, египетският парламентарен доклад „цели да разкрие тази голяма лъжа относно политическия Ислям от гледна точка на показване, че идеологията на политическия Ислям го прави имунен към какъвато и да е политическа демократична интеграция и това е ясно показано от опита от политическия Ислям през последните години в страни като Египет, Тунис и Турция“.

Критиката в доклада на египетските законодатели – които „малко трудно“ може да бъдат обвинени от европейските либерало-глобалисти в „ислямофобия“ или „фашизъм“ – не свършват. В него британската камара е обвинена, че е направила максимум възможното за оправдаване (реабилитиране) на Мюсюлманско Братство и съдружните терористични и въоръжени групи по обвинения в тероризъм, а също тка и предупреждава, че „движенията на политическия Ислям се представят за жертви и подтискани като прикритие за да се разпространяват в Западна Европа“.

„Това е друга голяма лъжа“, пише още в египетския доклад, който допълва, че проблемът „са либералните политици и депутати в Западна Европа“, които чуват тези „фалшиви твърдения и така дават прикритие на този злокачествен тумор да се разпространява в Европа и Америка като рак“. Докладът описва „политическия Ислям“ като „вълк в овча кожа“.

По думите на Юсуф, египетските парламентаристи са готови да осигурят на британските политици и законодатели всички необходими документи, за да потвърдят, че идеологията на политическия Ислям, която е базирана на „Ислямизация на целия свят“ чрез джихад с оръжие или чрез разпространение на стриктни закони на Исляма в целия свят. „Ако те наистина желаят да знаят какво политическия Ислям е, те трябва да покажат интерес и да научат уроците от страна, която е страдала толкова много от този злокачествен тумор“, допълва още тя.

Според изявлението на Юсуф, визитата на египетските парламентаристи ще включва и срещи с различни британски „тинк-танк“ групи, представители на медиите – в частност тези, които „покриват“ въпроси на тероризма - и египетски емигранти.

Миналият понеделник, друга египетска парламентарна делегация – от комитета за външни отношения – е започнала визита в Германия, която е включвала срещи с ръководителя на Комитета по външни отношения на Бундестага, представители на управляващата коалиция и леви депутати. Според съобщения в египетските медии, в Германия египетската делегация е имала и срещи с официални представители на немското МВнР, както и с заместник съветника по национална сигурност на канцлера Ангела Меркел.

 

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас