НОВИНИ

Премиерът на Ирак, Хайдр ал-Абади заяви, че „Ислямска Държава“ (ИД) наблюдава своя организационен колапс.

„Ние, виждаме цялата организация да колабира от гл. т. изправена пред лицето на нашите въоръжение сили“, казва той в интервю за АП. По думите му, „успешното освобождаване на огромна зона, показва че ИД „няма топки“ сега или мотивация да се бори, както са го правили преди“.

От 17 октомври иракските сили – и съюзните, вкл. международната коалиция – стартираха офанзива за връщане на контрола над град Мосул, която според Абади се развива по-бързо от очакваното и повтаря свое старо изявление – че градът ще бъда превзет до края на годината.

„Това е като змия, ако я ударите в средата или в опашката, това е безполезно. Аз трябва да я ударя по главата. И главата на тази терористична организация е Мосул. Ако аз премахна Мосул от тях, това е огромен удар …в техните усилия да набират млади хора от различни страни в свта“, казва иракският премиер по отношение на ИД, неядно защо изглючвайки Сирия и Ракка от картинката.

Не пропускайте и други интересни истории, присъединете се към нас във Facebook и Twitter!

Web Hosting
Споделете важното за вас - напишете вашите новини! ИСКАМ

FREE-BG.NET

Free-bg.net е иновативен проект, стартирал като социално-информационна мрежа, но с течение на времето акцентът пада все повече върху информацията. Материалите излизат извън рамката на новините на „традиционните медии“. За да не искате да пропуснете най-интересните неща - ПОСЛЕДВАЙТЕ НИ!

Likes от Вас - Новините от нас